Masterclass-weekends

15 & 16 April 2023

In april 2023 staat het Masterclass Weekend bewust in het teken van een breed thema: ‘Music Connected’.

Dit brede thema stelt zoals altijd repertoire centraal in de aanpak van muziekonderwijs, maar legt ook expliciet verbanden tussen muziekles en andere gebieden van leren en de context waarin de muziekles plaatsvindt.

In een 'keynote' workshop legt László Nemes verbanden tussen muziekonderwijs en het ontwikkelen van 'multiple intelligences'. In het vervolg van het weekend besteden onze docenten aandacht aan die verbanden in workshops over onder andere 'muziek en beweging', de emotionele ontwikkeling tijdens muzieklessen, en '(kunst)muziek en cultureel erfgoed'. Daarnaast hebben we een aantal praktische sessies over het maken en ontwerpen van Songs & Games en zelfs tips voor het ontwerpen van een muziekles voor de ouders van je leerlingen én de directeur van je school!

Naast ons eigen (en steeds verder groeiende!) Haagse docententeam zijn we wederom heel trots dat László Nemes weer acte de presence geeft in dit weekend. Bereid je voor op een groot aantal boeiende sessies en workshops rond geweldig repertoire (in alle soorten en maten!).

Of je nu een Kodály-beginner bent, of al jaren ervaring hebt met de methodiek, in het programma voor dit weekend zit voor ieder wat wils. Wat precies? Bekijk hier het programma. Kaarten zijn te koop in onze ticketshop.

 

 

 

"Using musical knowledge and skills to discover, learn, understand, and teach new repertoire. In other words, methodology and musicianship in one."